Felhívás | Fehérvár Táncosa

2018.06.08. Szerző: Lőrincz MiklósFelhívás

Fehérvár Táncosa 2018

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város 2018-ban – hagyományteremtő szándékkal – először hirdeti meg a Fehérvár Táncosa elnevezésű tehetségkutató versenyt, amely a már több éve sikeresen működő Fehérvár Hangja versenyhez hasonló felépítésű, többfordulós megmérettetés lesz.

Új versenyünk célja megtalálni és bemutatkozási lehetőséghez juttatni azokat a tehetséges táncosokat, akik akár eredeti stílusuktól elrugaszkodva is képesek magas színvonalú, értékes produkciókat bemutatni.

A Fehérvár Táncosa tehetségkutató verseny szakmai zsűrije által kiválasztott fiatal tehetségek díjazásban és egyénre szabott támogatásban is részesülnek. A tehetségkutató nem csupán verseny, a szervezők a versenyzőket minden lehetséges módon támogatják abban, hogy tehetségüket kibontakoztathassák. A versenyzőket mentorok segítik előadóművészi képességeik fejlesztésében, új koreográfiákkal ismertetik meg őket. A döntős versenyzők fellépési lehetőséget kapnak a városi rendezvényeken.

A verseny szervezője: Fehérvári Programszervező Kft. (továbbiakban Szervező).

 

Jelentkezhetnek: A versenyre olyan Fejér megyei, 14–25 év közötti fiatalokat várunk, akik az alábbi feltételek közül legalább egynek megfelelnek:

– Fejér megyei állandó lakcímmel rendelkeznek,

– vagy Fejér megyei tartózkodási hellyel rendelkeznek,

– vagy a 2018/19-es tanévben Fejér megyei oktatási intézmény nappali vagy levelező tagozatán tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Meghirdetés időpontja: 2018. június 8., péntek 10.00 óra

Jelentkezés módja:

A versenyre a Szervező online rendszerén keresztül lehet jelentkezni.

Első körben a regisztráció után fel kell tölteni a nevezési adatokat és egy maximum 2 perces, avi, mp4 formátumú, maximum 500 MB méretű videót, melyen a jelentkező táncol. Második körben az online jelentkezés véglegesítése után a regisztrációban megadott email címre a rendszer egy papíralapú nevezést generál, melyet a jelentkezőknek ki kell nyomtatniuk, aláírniuk és a megadott határidőre el kell juttatniuk a Szervezőhöz. A 18 évesnél fiatalabb jelentkezőknek szülői beleegyező nyilatkozatot is csatolniuk kell a kinyomtatott jelentkezési lap mellé, amelyet a www.fehervartancosa.hu weboldalról lehet letölteni. A nevezés részleteit a Szervező Részvételi szabályzatában, itt találják.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az online jelentkezési folyamat a mentést követően bármikor megszakítható és később tovább folytatható.

 

 

Jelentkezési határidő:

Az online rendszert 2018. július 23., hétfő 23 órakor lezárjuk.

A papíralapú nevezés postára adásának határideje 2018. július 24., kedd.

A verseny tervezett menete:

2018. július 30. – A Szervező e-mailben értesíti a jelentkezőket a jelentkezés elfogadásáról (vagy érvénytelenségéről).

2018. július 30–31. – A jelentkezési határidőre beküldött videókat a szakértő zsűri megnézi és kiválasztja azt a 16 produkciót, akik bejutnak a táborba.

2018. augusztus 1. – A Szervező értesíti a továbbjutókat, nyilvánossá teszi az eredményeket.

2018. augusztus 27–31. – A tábor időpontja. Ezen a zártkörű mentorhéten a kiválasztott 16 produkció táncosait 5 nap alatt, napi 8 órában 3 mentor segítségével készítjük fel az elődöntőre.

2018. november 11. – Nyilvános elődöntő a Táncházban (Székesfehérvár, Malom utca 6.), ahol a zsűri kiválasztja a 10 döntős produkciót.

2018. december 9. – Nyilvános döntő a Vörösmarty Színházban, amelyre a versenyzők önállóan készülnek fel az elődöntőben kapott tanácsokat felhasználva.

 

Panaszkezelés:

A Szervező mindent elkövet annak érdekében, hogy az esemény mindenki megelégedésére szolgáljon. A rendezvény során azonban lehetnek egyéb problémák is, melyekkel kapcsolatban a résztvevők panaszt tehetnek. Az ezzel kapcsolatos szabályzatunk a www.fehervariprogram.hu honlapról letölthető.

A Szervező felhívja a figyelmet, hogy a panaszkezelési szabályzat nem vonatkozik a zsűri véleményére, minősítésére, a döntéssel kapcsolatban jogorvoslatnak helye nincs.

 

Bővebb információ:

Sári Máté
Fehérvári Programszervező Kft.
Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. (Művészetek Háza)
Telefon: +36-70/682 0232
E-mail: sari.mate@fehervariprogram.huinfo@fehervartancosa.hu
Honlap: www.fehervartancosa.hu
Facebook: www.facebook.com/fehervartancosa

Vissza