Lezárult a jelentkezés | Fehérvár Táncosa

2018.07.26. Szerző: Lőrincz Miklós Címke: ,Félszáz fehérvári és Fejér megyei fiatal táncos vág neki a hagyományteremtő szándékkal, első ízben meghirdetett Fehérvár Táncosa versenynek. A nevezés során feltöltött videók alapján a háromtagú zsűri a napokban választja ki az elődöntős produkciókat.

Július 23-ig lehetett jelentkezni a táncos tehetségkutatóra, amelyet Székesfehérvár a megyében élő, vagy itt tanuló fiatalok számára hirdetett meg. A verseny fődíja a rangos „Fehérvár Táncosa” cím, amelyet a nyertes (vagy nyertes csapat) viselhet, aki egyéb értékes ajándékok mellett a Fehérvár Travel külföldi utazásán vehet részt.

A jelentkezők átlagéletkora 18 év, a legfiatalabb 14, a legidősebb 25 éves, a legtöbben a 18–19 éves korosztályból neveztek, a jelentkezők többsége fehérvári. A Fehérvár Táncosa címet leginkább a lányok kívánják megszerezni, a jelentkezők között 13% a fiúk aránya.

A táncosok a jelentkezés során videókat töltöttek fel, ezek közül a zsűri – Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója, Molnár Andrea táncművész, tánctanár és Tihanyi Ákos, a Madách Színház koreográfusa – a napokban választja ki az elődöntő, illetve az azt megelőző felkészítő tábor résztvevőit.

A kiválasztott versenyzőkkel az augusztus végi felkészítő táborban mentorok – Barta Viktória, a Budapesti Operettszínház koreográfusa, Cristina Porres Mormeneo, a Székesfehérvári Balett Színház táncművésze, koreográfusa és Szóka Roland, a Kecskemét City Balett táncművésze – foglalkoznak majd, és közösen hozzák létre az elődöntős produkciókat.

A közönség november 11-én találkozhat először a versenyzőkkel az elődöntőn, a döntő pedig december 9-én lesz a Vörösmarty Színházban.

Vissza