Tíz produkció jutott a döntőbe | Fehérvár Táncosa

2018.11.11. Szerző: Hajnal Csilla Címke: ,A Malom utcai Táncház adott otthont vasárnap az első alkalommal megrendezett Fehérvár Táncosa tehetségkutató verseny elődöntőjének, amelyben 16 produkció mérkőzött meg a döntőbe jutásért. A színvonalas, sokszínű esemény végén a zsűri rövid vita után döntött, melyik tíz produkciót láthatják majd a nézők december 9-én a Vörösmarty Színházban.

A versenyre mintegy ötven táncos jelentkezett, az ő beküldött videóik alapján válogatta ki a zsűri azt a 16 – szóló, duó és csoportos – produkciót, amely az augusztusi felkészítő tábor után vasárnap a Malom utcai Táncházban rendezett elődöntőben mérkőzött meg egymással. A résztvevőket Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, aki arról szólt: a város méltán büszke az itteni táncéletre, így egyértelmű volt, hogy a korábban már elkezdett tehetségkutatók (Versünnep, Fehérvár Hangja) után egy táncos versenyt rendezzenek. Köszönettel tartoznak azoknak a fiataloknak, akik jelentkeztek a felhívásra, hiszen velük egy új hagyomány kezdődhet most el – emelte ki a polgármester.

A zsűriben Tihanyi Ákos, a Madách Színház koreográfusa, Szakál Attila táncművész, koreográfus, táncpedagógus és Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója figyelte, értékelte a sokszínű, színvonalas produkciókat, amelyeket a közönség hálás tapssal jutalmazott. Az elődöntő végén a szakemberek rövid vita után úgy határoztak, hogy a döntőben a Destiny, a Free Spirit Angels, a Free Spirit Babes, a Free Spirit Infinity, Jenei Márton, Kindl Gábor, a Megadance, Mészáros Marcell, Tátrai Réka, valamint a Tujner Anikó – Vincze Franciska duó versenyez majd a Fehérvár Táncosa címért. Gratulálunk a továbbjutóknak, eredményes felkészülést kívánunk a döntőre!

A döntőt december 9-én rendezik a Vörösmarty Színházban, az eseményre jegyet váltani online a www.jegy.hu honlapon, készpénzért pedig hétfőtől szombatig 8 és 20 óra között a Művészetek Háza (III. Béla király tér 1.) portáján lehet.

Fotó: Igari Balázs

Vissza