Kamera előtt a táncos tehetségek | Fehérvár Táncosa

2018.11.23. Szerző: Hajnal Csilla Címke:Film és fotó – pénteken délelőtt ebben a két művészeti ágban is „kipróbálták” magukat a Fehérvár Táncosai verseny döntősei, de most nem alkotóként, hanem szereplőként voltak jelen.

A Művészetek Háza színháztermében fotelok helyett most babzsákok várták a Fehérvár Táncosa verseny döntőseit, akik egymás után érkeztek a színpadra, hogy a tánchoz fűződő viszonyukról, magukról, a döntős produkcióról beszéljenek. A döntőben a bemutatók előtt vetítik majd le azt a kisfilmet, amelynek felvételére hívták a versenyzőket pénteken.

Ki izgulva, visszafogottabban, más lazán, profi módon fogalmazta meg mondatait, amelyekben a kezdetekről, az edzésekről, a felkészülés folyamatáról és arról is beszéltek, hogyan képzelik el a jövőjüket. Volt, aki tánctanárként, más koreográfusként dolgozna szívesen, a többség mindenképpen a tánc közelében maradna. Sok végzős diák van a döntősök között, akiknek igencsak okosan kell gazdálkodni az idővel, hogy a tanulás, a szalagavató mellett a próbákra is jusson idő. A forgatás után egy emelettel lejjebb profi fotós várta őket, hogy a stúdióvá alakított teremben derítővásznak és lámpák között elkészüljenek a fényképek is.

A döntőre való felkészüléshez a fiatalok a szokásos próbák mellé plusz segítséget is kapnak: a táncosok a jövő héten a verseny egyik támogatója, az Xbody Stúdió felajánlásának köszönhetően lehetőséget kapnak arra, hogy a stúdió személyi edzőinek irányítása mellett készüljenek a fináléra, amelyet december 9-én, a Vörösmarty Színházban rendeznek. Az elődöntőben bemutatott produkció mellett akkor egy újabb koreográfiát is láthat majd a közönség, ezek alapján dönt majd a zsűri arról, ki lesz Fehérvár Táncosa 2018-ban.

Fotó: Igari Balázs

Film és fotó – pénteken délelőtt ebben a két művészeti ágban is „kipróbálták” magukat a Fehérvár Táncosai verseny…

Közzétette: Fehérvár Táncosa – 2018. november 23., péntek

 

Vissza