A döntős produkciók felvételei | Fehérvár Táncosa

2018.12.11. Szerző: Hajnal CsillaVéget ért a hagyományteremtő szándékkal, első ízben megrendezett Fehérvár Táncosa verseny: a tíz döntős produkció – a Destiny, a Free Spirit Angels, a Free Spirit Babes, a Free Spirit Infinity, Jenei Márton, Kindl Gábor, a Megadance, Mészáros Marcell, Tátrai Réka, valamint a Tujner Anikó – Vincze Franciska duó – ma a Vörösmarty Színházban utoljára állt a zsűri elé. Íme, a döntős produkciók.

Megadance
A csapat mindkét produkciója tetszett a zsűrinek, az elődöntős koreográfiáról Bodor Johanna azt mondta, látszik az akaraterő, a hit, hogy érdemes táncolni. Még jobb lett volna, ha nem szorongtok attól, hogy táncoltok – fogalmazott. Tihanyi Ákos azt tanácsolta a csapatnak, figyeljenek jobban a mozdulatokra, legyenek pontosabbak. Úgy tűnt, a második körre megfogadták a tanácsot, mert a döntőre készült produkcióban már éppen ezt, a pontosságot dicsérte a zsűri: volt eleje és vége a mozdulatoknak, nagy szenvedéllyel dolgoztak a táncosok az ősi rítusokat idéző koreográfiában – fogalmaztak.

 

Tátrai Réka
„Szeretem, ha egy táncos képes gondolatokat kifejezni a színpadon a mozdulatokkal, neked ez sikerült: nem volt üresjárat, jól fel volt építve az egész produkció. Tele volt lélekkel az előadás, külön dicséretet érdemel, hogy a társastánc stílusában nagyon nehéz ilyen dramatikus produkciót létrehozni, nagyon tetszik a bátorságod” – dicsérte Bodor Johanna Réka előadását az első körben. „Egy igazi showgirl volt a színpadon, boldogságot, örömöt hozol a színpadra, amikor bejössz, és persze nagyon jól nézel ki”– mondta Tihanyi Ákos Réka második produkciójáról, Bodor Johanna pedig azt emelte ki: fantasztikus volt, ahogy stílust váltott és ugyanolyan hittel és tisztelettel táncolt, mint az előbb.

 

Free Spirit Angels
Tihanyi Ákos szerint dinamikus, vad volt az első koreográfia, lehetett volna „robbantani” benne, de enélkül is élvezetes volt. Egerházi Attila azt emelte ki, hogy sikerült láthatóvá tenni a zenét. A második körben a szűri a csapat jelmeze mellett az energikus, pontos mozdulatokat, a jó koreográfiát dicsérte, kiemelve, hogy nagyon jól használják a lányok a ritmust.

 

Jenei Márton
Marci elődöntős produkcióját nagyon expresszívnek értékelte Bodor Johanna, aki szerint Marci nagyon jól használja a felsőtestét a táncban, ami pedig nehéz feladat. „Ész is kell a tánchoz, és te tudod, hogy mit miért csinálsz, ez jó” – mondta. Dicsérte a dinamikai váltásokat, viszont hiányolta az előadásból az igazán látványos elemeket, fejleszteni kell az eszköztárat, tanácsolta. Tihanyi Ákos szerint Marci jól táncol, jól színészkedik, már csak az kellene, hogy énekeljen is – jó musicalszínész lehetne belőle. A második produkcióban azt értékelte a zsűri, hogy hiteles volt, de azt tanácsolták neki, hogy még bátrabban vállaljon feladatokat, és mindenképpen fejlessze magát tovább, mert érdemes.

 

Free Spirit Babes
„Jó volt látni benneteket, láttam a zenét is színpadon a tánccal együtt” – jellemezte az első produkciót Egerházi Attila, aki szerint jól kidolgozott koreográfiát láttunk. Bodor Johanna azt tanácsolta a lányoknak, ha a szabadságról akarnak beszélni, legyenek önazonosak, mert most nem pont azt látta, amit el akartak mondani. Tihanyi Ákosnak a második produkció jobban tetszett, szexis, csajos volt az előadás. „Most érkeztetek meg a műsorba, jól nyomtátok” – biztatta a lányokat

 

Kindl Gábor
„Nagyon tehetséges fiú vagy, van spicced, van térded, nagyon pontosan táncolsz, van eleje és vége a mozdulatoknak” – Tihanyi Ákos értékelte így Gábort, akiről Egerházi Attila is azt mondta: nagyon tehetséges, mindenképpen tanuljon, mert megéri. Sok benne a tartalom, amit érdemes megmutatnia – mondta. A második produkcióról Bodor Johanna úgy fogalmazott: meghatotta őt Gábor tánca, nagyra értékelte az őszinteséget, hogy fel merte magát vállalni. Azt tanácsolta neki: fejlessze magát: „Tehetségesebb vagy annál, mint amit meg tudsz csinálni most a testeddel.”

 

Destiny
„Fantasztikus teljesítmény volt, amit itt most produkáltatok, megvolt a tűz, térformákat használtatok, ami nekem nagyon tetszett. A technika megvan, lehet menni a játékosság felé is” – javasolta Bodor Johanna a csapatnak, akiktől Tihanyi Ákos is „elájult”. „Tőlem megkaptátok a legjobb szinkronban táncoló csapatnak járó díjat” – mondta az első produkcióról, és hasonlóan jónak ítélte meg a zsűritársakkal együtt a második körös előadást is azzal, hogy abban még új színeket is sikerült megmutatni.

 

Mészáros Marcell
„16 évesen ennyi ambíció, elszántság, ennyi hit, ami benned van, egyszerűen lenyűgözött. Látom, hogy dolgozol is, van munka a produkcióban, tetszett a részletgazdaság, és tele volt szeretettel az, amit csináltál, volt benne humor is. Viszont sokszor vagy közepén, kezdd el használni a teret!”– tanácsolta Bodor Johanna Marcellnak. A második produkció kapcsán a zsűri úgy ítélte meg, ösztönös, erős darab volt, de sok újat nem hozott. Azt javasolták a táncosnak, tanuljon, fejlessze magát, hogy ledőljenek azok a korlátok, amelyek ma még behatárolják a lehetőségeit.

 

Tujner Anikó – Vincze Franciska
Már az elődöntőben is nagyra értékelte a két lány előadását a zsűri, most is kiemelték az erős színpadi jelenlétet, az érzelmekre ható előadást. „Néztem a szemeteket, tűz volt benne” – fogalmazott Tihanyi Ákos. Egerházi Attila ehhez hozzátette: az a jó koreográfia, ami olyan hatást kelt, mintha improvizáció lenne – ez ilyen volt, igazi táncszínházi előadás. Bodor Johanna úgy fogalmazott: táncköltészetet láttunk a színpadon. A második koreográfiában egészen más oldalukat láttatták a lányok, akik a zsűri szerint gyönyörűen táncoltak, üdítően játékos, technikailag nagyon precíz, rendkívül igényes darabot hoztak a döntőbe. Egerházi Attila szerint nehéz dolgokat vállalnak fel a táncosok, de megéri ezen az úton továbbmenni, a közönség reakciója, a hosszan tartó taps is ezt igazolja.

 

Free Spirit Infinity
„Jók vagytok nagyon, jó lett volna további is nézni benneteket” – Bodor Johanna a színszimbolikát is dicsérte az előadásban. Tihanyi Ákos azt mondta, kár, hogy vége lett, jó lett volna még együtt táncolni is látni a csapatot. Nagyon jónak értékelte a második körös koreográfiát is, amely szerinte az elsőnél is jobban sikerült, humor és játékosság volt benne, ötlet, és nagyon jó volt a zeneválasztás is – emelte ki. Bodor Johanna szerint a produkció tele volt meglepetéssel, energiával, és ami a legfontosabb: látszott, hogy örömmel, boldogan táncoltak benne mindannyian. Egerházi Attila arról beszélt, egy sreetdance produkciót láttunk, amit kitűnően dramatizált a csapat, a végére talán elfáradt, de a slusszpoén megint nagyon jó volt – mondta.

 

Vissza