A rászorulók mellett a tehetséget is támogatják | Fehérvár Táncosa

2018.12.29. Szerző: Hajnal Csilla Címke: ,A Fehérvár Táncosa 2018 verseny győztese fődíjként kétszázezer forintos utazási utalványt vehetett át a Vörösmarty Színházban rendezett döntő eredményhirdetésén. A felajánló Fehérvár Travel nem először áll a tehetségek mellé, főtámogatója volt tavaly a Fehérvár Hangja versenynek is. A külföldi, csoportos körutazások, városlátogatások kategóriájában tíz éve piacvezető cég a sérült emberek segítését is küldetésének tekinti: a cég nevét viselő alapítvány fennállása óta negyedévente több mint tízmillió forintnyi támogatást oszt szét a rászorulók között.

– Ha megkérnek, szívesen támogatunk rendezvényeket a városban, az ember legyen ennyire lokálpatrióta. Ezeken a versenyeken ráadásul tehetséges fiatalok vettek részt, akik mindenképpen megérdemlik, hogy melléjük álljunk  – mondja a cég ügyvezetője, Ribi Péter, aki a tudás, a szorgalom elismerését is fontosnak tartja. Erről egykori iskolája, a volt József Attila, ma Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai közül jó néhányan tudnának mesélni. Tizenöt esztendeje ugyanis, hogy minden tanév végén a 11. osztályok legjobbjai jutalomutazást kapnak a Fehérvár Travel jóvoltából, ösztönzésként, hogy a többiek is lássák: (ezért is) érdemes tanulni.

Ribi Péter, a Fehérvár Travel ügyvezetője

A cég több mint húszéves, sikeres működése során a kezdetektől költött jótékony célokra is. A szerényebb kérések mellett nagyobb projekteket is támogattak (a Viktória központnak kisbuszt vásároltak, a csákvári szociális otthonban a lift megépítését segítették többek között). A rendszeresen érkező, egyre szaporodó kérések miatt tizenegy évvel ezelőtt létrehozták a Fehérvár Travel Alapítványt, és kialakítottak egy pályázati rendszert, amelynek keretében az alapítás óta több százmillió forinttal támogattak hátrányos helyzetű, fizikai és szellemi fogyatékkal élő, illetve beteg idős embereket és gyermekeket. Az alapítvány egyik legnagyobb támogatottja a fogyatékkal élő fiatalokat segítő Szent Kristóf Ház, de az autista fiatalok nappali klubjának létrehozása is a szervezethez kötődik. Az alapítvány tulajdonosa egy lakóotthonnak, amelyben 12 fogyatékkal élő fiatal él. Hamarosan egy újabb hasonló otthon építésébe is belekezdenek – mondja Ribi Péter, aki a miértre válaszul az alapítvány honlapján olvasható mottót idézi: „Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség.”

A kétszázezer forintos fődíjat Tátrai Réka, az első Fehérvár Táncosa cím birtokosa vehette át

A folyamatosan végzett karitatív tevékenység és a más típusú támogatások lehetőségét a több mint húsz éve létező vállalkozás töretlen sikere biztosítja. A Fehérvár Travel a külföldi csoportos körutazások, város­lá­to­ga­tások terén már több mint 10 éve Magyarország piacvezető utazásszervezője. A folyamatos fejlődést, a növekedést igen szemléletesen mutatja az évente kiadott nyári programfüzetek oldalszámának változása: míg 1997-ben 16 oldalon 11 programot és 35 csoportot, addig a 2018-as katalógusban 196 oldalon 133 programot és 550 csoportot hirdettek meg. December elején az előfoglalási napokon már nyitás előtt sorban álltak az utasok, és a telefonok is folyamatosan csörögtek: több olyan út is volt, ami már ekkor betelt. Fontos tény az is, hogy a meghirdetett utak mindig el is indulnak. A vállalkozás sikerességét jelzi a visszatérő utasok nagy száma is: a saját tulajdonú, kényelmes luxusbuszokon és a menetrend szerinti repülőjáratokon minden évben számos törzsutas kel útra a Fehérvár Travellel. Sokan közülük harmincnál is többször vettek részt a cég társasutazásain, de olyanok is akadnak, akik már több mint ötvenszer döntöttek úgy, hogy velük indulnak körutazásra Svájcba, Skandináviába, pihenni a francia Riviérára vagy a görög tengerpartra, de akár a tengeren túlra is – említi az ügyvezető. Az ő véleményükre biztosan lehet adni, ha azt mondják: a cég idegenvezetői rendkívül felkészültek, tájékozottak, jó páran közülük a szakma legjobbjainak számítanak, akikre nyugodt szívvel bízhatják magukat a Fehérvár Travel leendő utasai is.

Vissza